Rólam

Okleveles pszichológus vagyok, jelenleg a tanácsadó szakpszichológusi képzés krízistanácsadó szakirányát végzem az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

Pszichológusi tapasztalatra a büntetés-végrehajtás területén tettem szert, ahol közelről láthattam mennyire másképp birkóznak meg az emberek ugyanazon körülményekkel, hogy egy-egy krízishelyzet feldolgozása és a megküzdés mennyire egyedi attól függően hogyan értékeljük és látjuk saját élethelyzetünket.

Pszichológusként személyközpontú szemléletet képviselek: ítéletmentesen, elfogadó attitűddel fordulok a hozzám érkezőkhöz. Az együttműködés során a bizalmi légkör megteremtése mellett nemcsak az adott élethelyzet és jelenlegi nehézségek megismerését tartom fontosnak, hanem az élettörténet, erősségek, erőforrások, siker- és pozitív élmények feltérképezését is. A segítségért forduló a problémáin túl magában hordozza a problémáira való megoldásokat is. Pszichológusként ezen megoldásmódok felszínre hozatalának folyamatában tudok közreműködni, kiemelt figyelmet fordítva az egyén önismeretének mélyítésére és önelfogadására.

Meggyőződésem, hogy a saját élmény, valamint az önismeret mélyítése pszichológusként épp olyan fontos feladatom a hiteles munkavégzés érdekében, mint ismereteim frontális oktatás keretében történő bővítése. Ennek érdekében több éves önismereti munka van a hátam mögött, melyre mind csoportos (pszichodráma), mind pedig egyéni keretek között tettem és teszek szert folyamatosan.

A kitartó, lassabb, ugyanakkor szilárdabb, szolid alapokon nyugvó építkezés híve vagyok. Meggyőződésem, hogy a hosszútávon fenntartható nagy változások kis lépések sorozata.

Kedvenc pszichológiai idézetem Carl Rogerstől származik: „A különös paradoxon az, hogy amikor elfogadom magamat olyannak, amilyen valójában vagyok, azután tudok változni.”

Amennyiben úgy érzi szívesen dolgozna velem pszichés jellegű problémája megoldásán, kérem elérhetőségeim egyikén vegye fel velem a kapcsolatot. 

Tanulmányok

Eötvös Loránd Tudományegyetem 
  • Tanácsadó szakpszichológus szakirányú továbbképzés – jelenleg folyamatban

 

Pázmány Péter Katolikus Egyetem
    • Mesterképzés (MA) Pszichológia – Klinikai és egészségpszichológia szakirány
  • Okleveles pszichológus diploma

 

Université Paris Ouest Nanterre La Défense (Franciaország)
    • Alapképzés (BA) Pszichológia
  • Viselkedéselemző diploma

Amennyiben pszichés jellegű problémájának megoldásán velem kíván dolgozni, kérem időpontegyeztetés céljából küldjön üzenetet elérhetőségeinek megadásával. Üzenetét követően igyekszem megkeresésére minél hamarabb válaszolni, és felvenni Önnel a kapcsolatot.